Complexiteit managen – DB Schenker

Highlights

  • Workforce management voor meer dan 3.000 medewerkers
  • Digitalisering van de planningsprocessen
  • Beheren van duizenden kwalificaties op verschillende werkplekken 
  • Personeelsbehoefte, beschikbaarheid en vereiste kwalificaties worden automatisch meegenomen in de dienstplanning
  • Goedkeuring van dienstroosters door de ondernemingsraad via digitale workflows 

Meer hoogtepunten van klanten

DBDB Schenker is 's werelds toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverlener - die industrie en handel ondersteunt bij de wereldwijde uitwisseling van goederen via landtransport, wereldwijde lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supply chain management. Voor de laatste twee gebieden vertrouwt DB Schenker in Duitsland op ATOSS Workforce Management om zijn zeer complexe dienstroosters te optimaliseren en flexibele personeelsinzet mogelijk te maken. Met de digitalisering van het kwalificatiebeheer en het planningsproces als belangrijkste doelstellingen, moeten alle relevante planningsgegevens worden geïntegreerd. Van personeelsniveaus en beschikbaarheid tot kwalificatieprofielen.

Naast de proeflocatie in Leipzig met 1.200 werknemers, is de ATOSS-oplossing ook gelanceerd op vijf andere locaties met 2.300 werknemers. De uitrol naar meer locaties bevindt zich momenteel in de planningsfase. Een bijzondere uitdaging voor DB Schenker is het beheren van enkele duizenden kwalificaties in de meest uiteenlopende combinaties - alles afhankelijk van het individuele project.

Wij werken in een dynamische markt en moeten snel kunnen reageren op schommelingen in de vraag met het juiste gekwalificeerde personeel. Onze oplossing voor personeelsbeheer zorgt voor de nodige flexibiliteit en transparantie bij de inzet van personeel.


Christina Makowski
Hoofd prestatiemetingen. & Ondersteuning, DB Schenker


Dit alles is geen uitdaging voor onze Enterprise Solution: Naast wetten, collectieve- en bedrijfs- overeenkomsten en specifieke voorschriften worden ook de vereiste kwalificaties in de planning opgenomen. Zo is naleving van de wetgeving op het gebied van luchtvaartveiligheid de topprioriteit op één van de huidige implementatielocaties, die van een bekende vliegtuigfabrikant.

De daaruit voortvloeiende kwalificaties en certificeringen vormen vervolgens de basis voor de planning van de dienstroosters. Om alle relevante informatie over de personeelsplanning binnen handbereik te hebben, koos DB Schenker voor de module Flexible Assignment Plan, gecombineerd met Qualification Management en Further Training Management van ATOSS.

Waarschuwingen voor mogelijke wetsovertredingen tijdens het planningsproces en proactieve meldingen van kwalificaties die op het punt staan te verlopen, maken het leven van de planners een stuk eenvoudiger. De gebruikersinteractie is zo ingericht, dat de ondernemingsraad dienstroosters via de module Workflow Management kan goedkeuren.

Bron: ATOSS klant DB Schenker | ATOSS Jaarverslag 2019

Wij adviseren u graag

  • Aanvraag
  • Callback
  • Contact