De operationele personeelsplanning zorgt voor tevreden medewerkers en klanten

Digitaal plannen, flexibel reageren

Volgens Bain & Company is de optimalisatie van de personeelsplanning voor veel bedrijven één van de belangrijkste onderwerpen binnen de digitalisering van de toekomstige werkomgeving. Met digitaal Workforce Management kan de personeelsplanning voldoen aan de behoeften van de organisatie én die van de medewerkers. Dat is win-win. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Lagere kosten, hogere effectiviteit

Het doel van een operationele personeelsplanning is om kostbare onder- en overbezetting te vermijden. Zorg dat de juiste hoeveelheid medewerkers met de juiste kwalificaties op het juiste moment aan het werk is, op de juiste plek. Optimaliseer de kosten en houd rekening met de belangen van je mensen.

ATOSS Kunde DB Schenker

Wij werken in een dynamische markt en moeten snel kunnen reageren op schommelingen in de vraag met het juiste gekwalificeerde personeel. Onze oplossing voor personeelsbeheer zorgt voor de nodige flexibiliteit en transparantie bij de inzet van personeel.

Christina Markowski
Leiterin Prestatiemeting & Ondersteuning, DB Schenker

Betrouwbare compliance

Wet- en regelgeving, CAO's, bedrijfsakkoorden en individuele afspraken over werktijden: in de planning moet je overal rekening mee houden. Dat maakt de roostering steeds ingewikkelder, en ook het risico op juridische consequenties neemt toe. Daarom is het wel zo prettig als een systeem dit werk overneemt: dan houdt het rooster automatisch rekening met alle regels en verschijnt er direct een waarschuwing als iets niet klopt. Niet achteraf, maar al tijdens het plannen.  

Medewerkers actief bij de planning betrekken

Met een flexibel werktijdenbeheer worden werk en privé makkelijker te combineren, en dat maakt werkgevers aantrekkelijker. Medewerkers zijn gelukkiger, tevredener en productiever. Maak gebruik van dit potentieel en betrek het personeel bij de planning. Ideale instrumenten hiervoor zijn bijvoorbeeld voorkeursroosters, de mogelijkheid om diensten zelf te ruilen of om carpoolteams samen in te roosteren. 

Veranderingen in de planning snel uitvoeren

Ook met het meest perfecte rooster komt het binnen ieder bedrijf voor: op korte termijn zijn er toch meer (of minder) mensen nodig, of onverwacht ziekteverzuim moet worden opgevangen. Dan is het belangrijk om snel en zo geautomatiseerd mogelijk en op basis van transparante gegevens de juiste beslissing te nemen. Met digitaal Workforce Management wordt die dagelijkse aansturing een stuk eenvoudiger.

Schmuckbild Operative Personaleinsatzplanung Frau sitzt am Schreibtisch und arbeitet mit einem Laptop

Planningsscenario's opstellen met real-time gegevens

Heterogene systemen vormen een uitdaging bij de planning. Expediteurs moeten ook nu nog vaak urensaldi, vakantiedagen, individuele eisen van medewerkers en speciale werktijdmodellen uit verschillende bronnen verzamelen en overdragen in het rooster. Met digitaal Workforce Management zijn alle data daarentegen in real-time beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om verschillende scenario's voor de planning door te spelen, voor nog meer transparantie en nog betere roosters.

Klaar om je personeelsinzet naar een hoger niveau te tillen?

 • Eenvoudige en efficiënte planning van diensten en roosters
 • Betere planningskwaliteit met minder werk 
 • Personeelsinzet optimaal afgestemd op de behoefte
 • Complete kostenbeheersing
 • Flexibeler inspelen op schommelingen in de behoefte
 • Hogere personeelstevredenheid
   

Wij adviseren u graag

 • Aanvraag
 • Callback
 • Contact