Hogere personeelstevredenheid met self services

Meer motivatie dankzij digitale HR-processen

Een recent onderzoek van de Universiteit Oxford laat het weer eens zien: gelukkige medewerkers zijn productiever. Een belangrijke bouwsteen voor een hogere personeelstevredenheid is een positieve digitale personeelservaring. Die positieve ervaring kun je leveren met Workforce Management.

Een positieve digitale personeelservaring leveren


Flexibiliteit, niet gebonden zijn aan plaats of tijd, goede digitale tools: het zijn geen leuke extraatjes meer, maar doorslaggevende factoren voor succes. Privé streamen mensen series in real-time, per smartphones is wereldwijde communicatie geen enkel probleem. Handmatige HR-processen zijn dan ook niet meer van deze tijd. En personeelsafdelingen gaan met hun tijd mee: volgens een recent onderzoek houdt de helft van alle IT-afdelingen in Duitsland zich bezig met de digitale personeelservaring. 

Doe de controle

Werknemers efficiënt integreren in alle HR-processen? Een positieve digitale werknemerservaring creëren? Ontdek wat belangrijk is met onze checklist.

Nu downloaden

Meer balans bieden tussen werk en privé


Als medewerkers zelfstandig, spontaan en zonder gedoe hun diensten kunnen ruilen, zorgt dat voor meer flexibiliteit. Dat is goed voor de balans tussen werk en privé. En het is niet alleen belangrijk om het werk te plannen, maar ook de vakanties. Medewerkers willen hun urensaldo en vakantiedagen kunnen inzien, ook als ze niet op kantoor zijn. Tenslotte plannen ze hun vakantie niet op kantoor, maar thuis, vaak samen met het gezin.  

atoss-kunde-produktion_terex

We wilden onze medewerkers meer betrekken bij de planning van de werktijden. Daar zijn we in geslaagd met onze Staff Center Workplaces. De administratielast is gedaald en – nog veel belangrijker – de motivatie op de werkvloer is gestegen.” 

Dr. Oliver Krone-Franken
Projectleider en Business Analyst, Terex-Fuchs

Het team betrekken bij de roosterplanning


Betrek jouw medewerkers bij het inplannen van de roosters. Het is namelijk belangrijk voor een positieve personeelservaring om medewerkers inspraak en medezeggenschap te bieden bij het vastleggen van de werktijden. Hiervoor zijn wensroosters en ruilbeurzen bijvoorbeeld ideaal, of de optie om voorkeurswerktijden op te geven. 

Schmuckbild Self Services und Apps Mann steht hinter einer Glasscheibe und schaut auf sein Smartphone

Meer transparantie voor het management


Zorg organisatiebreed voor meer inzicht. Niet alleen medewerkers profiteren van moderne self services, ook het management. Leidinggevenden kunnen aanvragen eenvoudig en snel afwerken, urensaldi inzien, roosters bekijken of wijzigingen in de planning bekendmaken. Heldere rapporten vormen een duidelijke basis voor beslissingen. En met één druk op de knop zijn ze beschikbaar.

HR-processen mobiel maken


De wereld wordt steeds sneller, mobieler en flexibeler. Smartphones en apps zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Daarom is het een goed idee om HR-processen beschikbaar te maken op mobiele apparaten, waar iedereen er direct toegang toe heeft – thuis, in de trein, of waar dan ook. Dat is modern personeelsbeheer. 

Klaar voor een nieuwe personeelservaring

  • Minder administratiewerk
  • Minder routinetaken
  • Meer controle over de eigen werktijden
  • Hogere motivatie
  • Betere balans tussen werk en privé
  • Meer transparantie voor teams en management

Wij adviseren u graag

  • Aanvraag
  • Callback
  • Contact